Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 15 Декември 2006 година

Диема +

07:00
Хлябът на живота с Хейли Джоъл Озмънт, Уилям Дефо, Лиъм Хес Забележителна драма за ужасите на Холокоста, видяни през погледа на едно дете. Номинираният за “Оскар” Хейли Джоъл Озмънт /"Шесто чувство", “Изкуствен интелект”/ се превъплъщава в ролята на 11-годишното еврейче Ромек, което трябва да се раздели със семейството си, за да не бъде изпратено в концлагер. Ромек заживява в дълбоката провинция на Полша, където мили фермери го приютяват и се грижат за него. Там момчето получава и покровителството на местния католически свещеник /в ролята – Уилям Дефо/. Катаклизмите, които обществото преживява, влизат в драматичен конфликт с въображаемия свят, в който детето иска да се скрие. Ромек и новите му приятели ежедневно стават свидетели, как влакове превозват хиляди хора към лагерите на смъртта. Малчуганите срещат избягали затворници, които нападат и разграбват малките ферми. Но цялата жестокост на света на големите не успява да отнеме любовта и грижата им един към друг, както и надеждата за един по-добър утрешен ден.
09:00
Фанфан Лалето с Венсан Перес, Пенелопе Круз, Мишел Мюлер ХVІІІ век. Поредната война. Вече никой не си спомня, защо воюва, още по-малко крал Луи ХV. Но, за да се води война, са необходими войници, а тяхното набиране става все по-трудно. Фанфан, свободолюбив и влюбчив младеж, се опитва да се измъкне от разлютени сватове и решава да се запише във войската, за да избяга от сватбения обред. Но армията му е подготвила няколко изненади, начело с мистериозното предсказание на красивата врачка Аделин. “Фанфан Лалето” е типичен филм на “плаща и шпагата” по френски маниер: много словесни игри, хумор и умели отговори, колкото искаш екшън, исторически фон, който не захлупва интригата и е повече претекст, отколкото контекст. Сюжетът е прост и умишлено предвидим, но това не накърнява зрителското удоволствие, предизвикано главно от възторжената динамика и каскадите в диалога.
13:00
Хамлет с Итън Хоук, Джулия Стайлс, Кайл Маклоклън Класическата пиеса на Уилям Шекспир, екранизирана за трети път в последните десет години, сега е представена в нова светлина. Режисьорът Майкъл Алмерейда премества действието в наши дни. Хамлет (Итън Хоук) е млад и пробивен филмов продуцент, чийто живот и кариера са грубо потъпкани от голяма филмова компания, наречена Дания. Хамлет разбира, че настоящият управител на компанията “Денмарк инкорпорейшън” Клавдии, който живее с майка му Гертурда, е вероятния убиец на баща му. Хамлет му устройва клопка, като го кани на негов спектакъл, който разказва историята на убийството. По пътя му към отмъщението, той е съпътстван от Кайл Маклоклън, в ролята на Клавдий, Джулия Стайлс като Офелия, Бил Мъри - Полоний, Сам Шепърд, Даян Верона и други известни актьори. Любителите на класиката, с добро чувство за хумор, ще оценят иронията, екзистенциалното отчаяние и парадоксите на ситуациите, придаващи особен чар на това произведение. Критиката се произнесе много ласково, сравнявайки филма с “Ромео и Жулиета” на Баз Лурман, разбунил духовете преди години.
16:45
Ключът към свободата с Омар Шариф, Джейн Сиймор Единственият ключ към свободата за гражданите на Хонг Конг в прехода на Китай към комунистическо управление е получаването на американски паспорти. На фона на нещастието на хората процъфтява черен пазар за паспорти, контролиран от китайските военноначалници. Въпросът е дали ключът към свободата не е ключ към смъртта.
20:30
Преди кръга
00:15
НОКАУТ професионален бокс
02:20
Затворник на любовта с Наоми Кембъл, Ерик ТалВ еротичния трилър " Затворник на любовта" супермоделът Наоми Кембъл е в ролята на съблазнителна млада жена, която става неволна свидетелка на престъпление. Босът на мафията я иска мъртва. Но наемният убиец попада в плен на своята страст към красивата Трейси. Той е готов да жертва своя живот, за да спаси любовта си. Единственият начин да останат живи е да се скрият от мафията, което е почти невъзможно. Дали двамата влюбени ще успеят да оцелеят? Дали любовта между тях е достатъчно силна, за да ги спаси от смъртта?
05:15
Син лед с Майкъл Кейн, Шон ЙънгХари Андерс е пенсиониран агент от тайните служби, който в момента преживява като собственик на бар. Един ден той се сблъсква с красива жена и от пръв поглед се влюбва страстно в нея. Когато тя разкрива миналото му, го моли да й помогне в разрешаването на личен проблем. Хари е принуден да се завърне отново в опасния свят на шпионажа.

Диема 2

06:00
Детектор на лъжата” с Боби Бешро, Ребека Бланкеншип Луси е млада актриса, която ще играе Мари – Клер във филм създаден по действителен случай. На съседа й Франсоа е поверена ролята на нейния приятел. Той е заподозрения в неразкрито убийство. Интересното е, че няма никакъв спомен, за да докаже своята невинност. Неговата бивша приятелка Клод може да гарантира за Франсоа и му осигурява непоклатимо алиби. Но резулатът от детектора на лъжата е неубедителен и се налага втори тест.
08:00
Шлифован диамант” с Гари Даниелс, Ева Хаберман, Джон Стандинг Спокойното африканско сафари на капитан Стронг /Гари Даниелс/ се превръща в най-опасната му мисия, когато той е пленен от банда контрабандисти, заедно с красивата репортерка Алекси и фотографката Летисия. Бандитите са подпомагани от местен политически лидер, който не само е замесен в контрабандата на диаманти, слонова кост и хора, но и планира военен преврат в Южна Африка. Чрез хитрост Стронг и Алекси успяват да избягат. Сега те разполагат само с няколко часа, за да спасят Летисия, да спрат контрабандистите и да изобличат предателя.
10:30
Време за готвене” кулинарно предаване
12:30
Извън контрол” с Жан-Клод Ван Дам, Томас Арана, Лора Елена Харинг За първи път от много години тайният агент на НАТО Жак Кристоф пътува из Европа с жена си Маделин и децата си – 17-годишният Итън и 15-годишната Бейли. Както винаги обаче, почивката им не трае дълго. Телефонно позвъняване информира Жак, че трябва да бъде изпълнена особено рискована задача. В Източна Европа мистериозна жена в черен костюм е успяла да проникне в добре охранявана лаборатория и да открадне малка чанта със смъртоносен вирус. Тайният агент трябва да се пребори с експертен отряд от международни терористи, за да спаси семейството си, пътниците във влака и света. “Извън контрол” е вълнуващ екшън с много международен шпионаж, сензационни бойни сцени, влакови катастрофи и смъртоносен вирус.
16:00
Да възкръснеш от пепелта” с Кристин Лахти, Брю Бриджис, Брус Дейвисън Тази сърцераздирателна драма разказва за живота на Жизела Пърл, унгарска еврейка, изпратена в лагера на смъртта Аушвиц през Втората световна война. Там младата лекарка случайно научава, че всички бременни жени ще бъдат изпратени в газовите камери. За да спаси поне част от тях, тя започва да прави аборти. Години по-късно, когато войната вече е история и Жизела кандидатства за американски паспорт, тя трябва да дава обяснения за действията си на щатската лекарска комисия.
18:10
Време за готвене” кулинарно предаване
19:30
ДЕНЯТ” информационна емисия
21:30
ДЕНЯТ” информационна емисия
00:00
СЕКС, ИГРИ, Ах!
02:45
Двойнствен живот” с Джеймс Белуши, Линда Хамилтън, Вера Майлс

Диема Фемили

07:00
Езеро на съдбите” 87 - 88 еп.
08:00
Хотел Палас” 4 еп.
09:30
Тарзан” 13 еп.
11:00
Езеро на съдбите” 87 - 88 еп.
12:45
Телестар
14:00
Щастливият Люк” 1 еп.
16:00
Шотландски боец” 4 еп.
17:00
“Пипи дългото чорапче” 16 еп.
18:00
Невинната ти” 45 еп.
20:00
Жега в Акапулко” - 22 еп. с Катерина Оксенберг, Брендън Кели, Майкъл Уорт
22:00
На седмото небе” 16 еп.
00:00
Шотландски боец” 5 еп.