Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 12 Януари 2007 година

Диема 2

06:00
Завръщането на Сандокан"/ІV част/ c Кабир Беди, Ромина Пауър, Франко Неро Сандокан се завръща в земите си, за да помогне на асамската кралица Сурама. Тя не трябва да позволи владенията й да бъдат завзети от злия Черен раджа. Но служител в една индийска фирма убива английския губернатор, правейки постановка, че извършителят на престъплението е Сандокан. Красивата контеса лейди Дора Паркър, която току-що е пристигнала в Индия, се втурва да помага на Тигъра на Малайзия. Янес и синът му Андре също се бият на страната на Сурама и заедно успяват да я освободят от затвора, където тя е арестувана от Черния раджа. Когато най-накрая възцарува мирът, Лейди Дора отказва да отпътува за Англия, защото сърцето й завинаги ще принадлежи на Сандокан.
08:00
Фатално доверие c Карол Алт, Ейми Джо Джонсън, Лорн Брас След смъртта на любимия си съпруг, Кейт решава да промени живота си. Заедно с детето си, тя отива да живее при сестра си и започва нова работа. Всичко върви като по вода, докато един ден Кейт проумява, че лекарят, с когото работи, всъщност е психар – убиец и избира за свои жертви по-възрастните си пациенти. Вие си мислите, че имате представа за ада, но може би ще промените мнението си, когато видите замисъла на този маниак осъществен.
10:30
Време за готвене кулинарно предаване
12:35
Зовът на морето със Силвио Орландо, Паоло Чирио, Микеле Разо По време на свое посещение в района на крайбрежието на Южна Италия, където е живял като малък, богатият бизнесмен Луиджи е дълбоко трогнат от трагедията, сполетялата неотдавна негов далечен роднина. Майката на тинейджъра Розарио е била убита, а баща му е в затвора. Благодарение на Луиджи, без особено желание, Розарио е откаран в дом за проблемни деца, управляван от свещеника Дон Лоренцо. С големи усилия Луиджи тласка Розарио към сина си Матео, в следствие на което, между момчетата бавно и мъчително се заражда приятелство. Когато силното присъствие на Розарио започва до вдъхновява объркания Матео да възстане против бащиния авторитет, дълбоко вкоренените комплекси на Луиджи за произхода му, се появяват отново. Крехкото доверие между тях тримата е застрашено, тъй като емоционалните бариери между различните култури, класи и поколения стават все по-очевидни…
16:00
Фанфан Лалето c Венсан Перес, Пенелопе Круз, Мишел Мюлер ХVІІІ век. Поредната война. Вече никой не си спомня, защо воюва, още по-малко крал Луи ХV. Но, за да се води война, са необходими войници, а тяхното набиране става все по-трудно. Фанфан, свободолюбив и влюбчив младеж, се опитва да се измъкне от разлютени сватове и решава да се запише във войската, за да избяга от сватбения обред. Но армията му е подготвила няколко изненади, начело с мистериозното предсказание на красивата врачка Аделин. “Фанфан Лалето” е типичен филм на “плаща и шпагата” по френски маниер: много словесни игри, хумор и умели отговори, колкото искаш екшън, исторически фон, който не захлупва интригата и е повече претекст, отколкото контекст. Сюжетът е прост и умишлено предвидим, но това не накърнява зрителското удоволствие, предизвикано главно от възторжената динамика и каскадите в диалога. След като се изяви в поредицата “Такси”, режисьорът Жерар Кравчик показва все по-добро владеене на екшън-сцените и умело разработване на разказа в рамките на жанра. Придържайки се към успешния модел на първообраза, той превръща римейка в неуловимо съвременен, без да променя нищо от епохата и нравите. Направен по едноименната творба на Кристиян Жак от 1952 г. /с Жерар Филип в главната роля/, филмът “Фанфан Лалето” бе определен да открие извън конкурсната програма фестивалът в Кан през 2003 г. По този начин бе оказана индиректна почит към Негово Величество Зрителя и неговия вкус към доброто филмово забавление. Вдъхновена, жизнерадостена, добре вписваща се в линията на този тип комедии, новата версия на “Фанфан Лалето” се е възползвала от безспорния талант на Жан Космос /“Гърбушкото”/ като съсценарист, който работи върху ръкописа рамо до рамо с Люк Бесон, и е основен виновник за леко комиксовото звучене а ла Астерикс на някои от сцените и диалозите във филма. Не остава друго, освен да прибавим този симпатичен тандем – Венсан Перес като скокливия, прелъстителен Фанфан и Пенелопе Крус, чийто забавен акцент няма как да не направи впечатление дори на нефренскоезичната публика. Двамата са сполучливо дуо, за всеобщо удоволствие на романтично настроената зрителска аудитория.
18:10
Време за готвене кулинарно предаване
19:30
ДЕНЯТ информационна емисия
21:35
ДЕНЯТ информационна емисия
00:00
СЕКС, ИГРИ, Ах!
02:40
Последният харем c Мари Жилен, Алекс Дека Интригуващото заглавие би могло да подведе зрителите, които се надяват да видят “потайностите” на харема, митологизиран в съзнанието на хората. Все пак във филма на турския режисьор Ферзан Озпенек присъства нещо от загадъчната екзотика на ориенталските хареми, в които има сложни интриги и боричкания за власт и надмощие. Действието се развива в началото на ХХ век в харема на султан Абдулхамид. Софи е момиче от италиански произход. Тя е продадена на пазара за роби в Кайро на един паша, а той я подарява на султана. В неговия харем Софи се сближава с евнуха Кадир, който решава да направи новата си приятелка любимка на султана и майка му. Между двамата започва любовна история, която се вписва в херметичния свят. Природната интелигентност и красотата на Софи омайват султана и той я прави пълновластна господарка на харема. Това е пряка заплаха за съществуващата йерархия и реакцията на другите жени не закъснява - започват интриги, предателства, заговори и дори убийства. Разпадът на Отоманската империя е предначертан, а заедно с него идва ново време, пълно с неизвесности и скрити заплахи. Новороденият син на Софи е отровен при мистериозни обстоятелства, а султанът е свален от престола и изпратен в изгнание. Властите затварят харема и двамата влюбени се оказват на улицата. Те се опитват да живеят в един по-свободен свят, чийто правила не познават…