Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 21 Януари 2007 година

bTV

05:00
Споко Player
05:30
Най - смешните животни и хора на планетата
06:00
Физиотоника
07:30
Звездни рейнджъри
08:30
Бон-Бон
09:00
Сблъсък
10:30
Реално с Иван Бедров
11:30
Бизнесът
12:00
Другата България
12:30
Малкълм
13:00
Луи Дьо Фюнес: Голямата разходка, Комедия, 1966
15:00
bTV Документите: Българите - еп.1
16:00
Шоу рум
17:00
Зона Спорт
17:30
Елиза
18:30
bTV Репортерите
19:00
Часът на новините в /неделя/
20:00
Смело сърце, драма 1995г.
23:00
bTV Новините
23:30
Световните рекорди “Гинес”
00:00
На безименната височина
01:00
bTV Документите: Българите
02:00
Сблъсък
03:30
bTV Новините
04:00
bTV Репортерите
04:30
Реално с Иван Бедров

Диема +

07:00
Соларна криза с Тим Медсън, Питър Бойл, Чарлтън Хестън Огромно слънчево изригване е на път да заличи Земята. Корабът “Хелиос” е изпратен на рискована мисия за спасяването на планетата. Екипажът се състои от опитни специалисти, които трябва да изследват радиоактивната дейност на слънцето. Астронавтите носят със себе си сонда, заредена с анти-материя. Тя трябва да бъде изстреляна в точно определен момент в центъра на слънцето, за да активира мега-изригването далече от Земята.
09:00
Сянката с Алек Болдуин, Тим Къри, Пенелъп Ан Милър Базиран на известни комикси от 30-те години на миналия век, този филм отново поставя проблема за това, как атомно оръжие, попаднало в недобросъвестни ръце, може да превърне в заложник цялото човечество. Героят на Алек Болдуин се изправя срещу коварния Шиуан Кан, който иска да държи целия свят в подчинение заради ядрената бомба, с която се е сдобил по неведоми пътища. “Сянката” трябва да използва своята способност да става невидим, както и цялата комбинативност на ума си, за да победи злият Кан и да спаси цивилизацията.
12:40
ТЕЛЕСТАР
14:45
Време за пари телевизионна игра
15:30
ДИРЕКТНО - “Мач от Висша лига на Англия” Уигън - Евертън
19:30
Диема СПОРТ
22:00
ДИРЕКТНО - “Мач от Испанската Примера дивисион” Майорка - Реал Мадрид
02:00
Страдивари с Антъни Куин, Стефания Сандрели, Валери Каприски Съвременници разказват, че знаменитият майстор на цигулки избирал дървото за инструмента според това, през коя лунна фаза е отсечено. Че пазел току-що изработените цигулки дълго време в спалнята си, далеч от чужди очи. Че е направил своя шедьовър в залеза на живота си, когато вроденият му гений вече е смекчен от годините, преживяното и опита. Подобно на много други велики артисти, животът на Антонио Страдивари е обвит в мистерия. Никой не може да твърди със сигурност, къде е неговото родно място, или пък рождена дата. Единственото, в което можем да сме сигурни, е, че той е най-добрият, че има нещо вълшебно в неговото докосване до дървото, което дава душа на инструмента и му вдъхва живот. Той е най-добрият, въпреки че съдбата никога не му дава шанс да се увери в това.
05:30
Баща, син и любовници с Джак Лемън, Джонатан Силверман Арам Котурян е преуспял бизнесмен, собственик на империя от супермаркети. Той е ядосан на своя разглезен син, който отказва да работи, защото баща му е супер богат. Достигнал до предела на своето търпение Арам предприема нещо много необичайно - пропилява цялото семейно богатство, с единствената мисъл да сплаши сина си и да го принуди да се вземе в ръце, като му помогне да си възвърнат изгубеното. Но плановете не се развиват така, както са планувани. Докато бащата се бори да постигне целта си, синът намира по-лесен начин за решаване на приблемите си, като се жени за богато момиче. Недоволен от резултатите, Арам напуска семейството. След години се връща и остава приято изненадан, от това което вижда…

Диема Екстра

06:00
Камуфлаж с Лесли Нилсън, Ванеса Ейнджъл, Уилям Форсайт Марти Макензи е некадърен актьор с интерес към криминални разследвания. Така той се запознава със свадливия детектив Джак Потър и успява да измоли от него да поработят заедно. Двамата трябва да предприемат тайно проучване в занемарено градче, където се подготвя убийството на богат собственик на рудник. Там Марти открива, че детективската професия съвсем не е детска игра.
07:45
Клетвата с Джак Никълсън,Мики Рурк,Сам Шепърд Като режисьор Шон Пен гради разтърсваща драма по романа на Фридрих Дюренмат “Клетвата”. Страхотната музика на Ханс Зимър безпогрешно партнира на визията и на актьорската игра, чийто връх с лекота изкачва ненадминатият Джак Никълсън. В орбита около него кръжат Робин Райт Пен, Ванеса Редгрейв, Мики Рурк, Сам Шепард, Бенисио дел Торо. В разгара на вечерното парти за пенсионирането на ченгето Джери Блек се разнася новината за поредното убийство в околностите на Рино. Жертва пак е русокосо момиченце в червена рокля. Хората са ужасени, родителите - в покруса. Точно пред тях старото ченге се заклева в собственото си спасение, че ще открие злодея. В жестокото престъпление е заподозрян местен индианец – психар. Притиснат от следователя, той прави самопризнания и се гръмва в главата. Но дали жертвите наистина са отмъстени? Следва ново изнасилване и убийство. Блек подхваща свое разследване. Клетвата го е дамгосала завинаги. Но цената, която трябва да плати за нея, подготвя личната му трагедия. Шон Пен режисира двучасовата лента със силна ръка, без излишна сантименталност и натурализъм. “The Pledge” е обявен за лента на годината за 2001-ва, има две номинации - за “Златна мечка” и “Златна палма”.
11:40
Зеленият дракон с Патрик Суейзи Това е разказ за група виетнамски бежанци, изпратени в морска база в Калифорния. Там са попаднали и две малки деца, братче и сестриче, които всеки ден научават от по-възрастните в лагера истории за миналото, за страната си, за ужасите на виетнамската война. Най-много са разказите на Тай Тран /Дон Дуонг/, който по странен начин успява да се сближи с надзирателя Джим Ланс /Патрик Суейзи/ и тази дружба се оказва неочаквано спасение за всички бежанци в лагера.
15:20
Както духа вятърът с Франк Веркрюсен, Диан Де Белдер, Ерик Клоек Това е първият опит в пълнометражното кино на режисьора Том Барман, продукт с добри визуални качества - на места наподобява видеоклип, заради похватите, които са използвани при заснемането, а панорамите от Антверпен са много красиви. По всичко личи, че Барман просто е влюбен в този град. В него се случва и цялата история. Всъщност “история” е грубо казано. Филмът лежерно се развива натам, накъдето духа вятърът. Няколко обикновени хора преживяват един нормален петък, като вечерта завършва с парти, на което всички те се срещат. Има танци и много настроение, музика, полиция и параноя. Има древен вирус, мъртъв кон и блуждаещ из града феномен, наречен Уиндман, който съчувства на болката на всички, но не може да помогне на себе си… Този визуален коктейл от микродрами и изплъзващи се образи, който откровено разчита на настроението, а не на интригата, идва при нас след обиколката на редица фестивали, включително програмата “Особен поглед” в Кан.
20:20
Извън сезона с Денис Хопър, Джина Гершон, Доминик Суейн В малък, занемарен пристанищен град настъпва зимата и Пиер Уолкър се готви да отпътува. Цяло лято той е работил тук в увеселителния парк и е припечелил достатъчно, за да продължи пътешествията си. Но неочаквано среща Кели, която го убеждава да остане. И започват да се случват странни неща. Най-напред, спестяванията на мистериозно изчезват Пиер. След това младежът попада в компанията на крадеца Хари, от когото научава тънкостите на “професията”. Пиер решава да ограби бившия си работодател – собственикът на увеселителния парк, но не знае, че същата нощ наемен убиец ще проникне в дома му, за да го ликвидира.
01:30
Изкупление с Уилям Дефо,Стив Бушеми,Мики Рурк Рон е осъден за притежание на марихуана. В затвора младежът неочаквано попада под крилото на тартора Ърл Копан, който развива бащински чувства към новака. Филмът проследява тази необичайна връзка и изучава нейната природа – участието на Рон в компанията на Ърл, начинът, по който младият човек се вписва в групичка рецидивисти и закоравели престъпници, зараждането на расизма като убеждение, поглъщането от мрака на твърдия наркотик. Ще успее ли затворът да превърне Рон в животно?