Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 26 Януари 2007 година

bTV

05:10
Трудна любов
06:00
Пука - сериал
07:00
Тази сутрин
09:30
Бон Апети
10:00
Искрено и Лично
10:55
Треска за злато
11:00
Трудна любов
12:00
bTV Новините
12:30
Шоуто на Слави
13:30
Вдовицата в бяло
14:30
Снежната река
15:25
Треска за злато
15:30
Завръщане в бъдещето - сериал
16:00
Търговски център
16:30
Горчиво!
16:55
Треска за злато
17:00
Земя на страстта
18:00
Модна къща
19:00
Часът на новините
20:00
Десетте най-…
20:30
Аламинут
21:00
Блондинка в книжарницата
21:30
Двама мъже и половина
22:00
bTV Новините
22:30
Шоуто на Слави
23:30
Всички обичат Реймънд
01:40
Земя на страстта /п/
02:40
Бон Апети /п/
03:00
Горчиво /п/
03:30
Море от любов
03:50
Търговски център /п/
04:20
Искрено и Лично /п./

Диема +

07:00
Опасен връх” c Линда Картър, Паркър Стивънсън, Антъни Стар Семейство решава да предприеме кратка експедиция, за да проучи възможностите за инвестиция в туристическа агенция. Фактът, че маршрутът преминава през подножието на вулкан в Нова Зеландия, изобщо не притеснява пътешествениците. Добрият стар Монт Екстрийм отдавна не се е пробуждал, а освен това майката е бивш вулканолог, който може да предвиди активността на вулкана и навреме да предприеме мерки за спасяване. Съвсем неочаквано обаче Монт Екстрийм решава да напомни за себе си и да накара туристите да смятат тази екскурзия за най-голямата грешка, която някога са допускали.
09:00
Онегин” c Ралф Файнс, Лив Тейлър, Тоби Стивънс Още един от членовете на фамилията Файнс навлиза във филмовия бизнес - МАРТА ФАЙНС дебютира като режисьор в тази адаптация на известната поема на Александър Пушкин, като по-големия брат РАЛФ ФАЙНС изпълнява главната роля. Класическото произведение е познато, Онегин е млад благородник, живеещ в Петербург в началото на 19 век. След смъртта на чичо си наследява огромно имение във вътрешността на страната и се премества да живее там. Сприятелява се със своя съсед Ленски (Тоби Стивънс), който го запознава с годеницата си Олга (Лена Хедли) и нейната сестра Татяна (Лив Тайлър). Интригата се завързва, когато Татяна взема инициативата и по недвусмислен начин, с писмо, подсказва на Онегин, че не е безразлична към него. Той обаче хладно отклонява нейните амбиции, с което предизвиква гнева на Ленски и двамата си обявяват дуел. Никой не иска да убива другия, но и двамата са упорити и не се отказват. Като резултат Ленски е убит, а Онегин е принуден да бяга. Завръща се след 6 години и отново се опитва да спечели любовта на Татяна.
13:00
“Операция Делта форс 5: Спасението” c Трей Томас, Тод Дженсън, Антъни Бишъп Отряд “Делта” е в капан! Фабриката, в която се крият, скоро ще бъде затворена от конгоански бунтовници. Много от момчетата са ранени, дадени са и жертви. Единствената възможност за бягство е през стар подземен тунел…
16:45
Хлябът на живота” c Хейли Джоъл Озмънт, Уилям Дефо, Лиъм Хес Забележителна драма за ужасите на Холокоста, видяни през погледа на едно дете. Номинираният за “Оскар” Хейли Джоъл Озмънт /"Шесто чувство", “Изкуствен интелект”/ се превъплъщава в ролята на 11-годишното еврейче Ромек, което трябва да се раздели със семейството си, за да не бъде изпратено в концлагер. Ромек заживява в дълбоката провинция на Полша, където мили фермери го приютяват и се грижат за него. Там момчето получава и покровителството на местния католически свещеник /в ролята – Уилям Дефо/. Катаклизмите, които обществото преживява, влизат в драматичен конфликт с въображаемия свят, в който детето иска да се скрие. Ромек и новите му приятели ежедневно стават свидетели, как влакове превозват хиляди хора към лагерите на смъртта. Малчуганите срещат избягали затворници, които нападат и разграбват малките ферми. Но цялата жестокост на света на големите не успява да отнеме любовта и грижата им един към друг, както и надеждата за един по-добър утрешен ден.
20:30
Преди кръга
00:15
“НОКАУТ” професионален бокс
02:20
Последната нощ” c Дон Маккелър, Сандра О Този филм е посветен на изминалото хилядолетие. Сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля е Дон Маккелър. Краят на света трябва да настъпи в полунощ, остават шест часа. В Коледната вечер архитектът Патрик Уилър /Дон Маккелър/ се опитва да се изолира от семейството си. Той приема този ден като всички останали и единственото му желание е да остане сам. В същото време е привлечен от възможността да помогне на Сандра /Сандра О/ и да я придружи до дома й. Той разбира, че тя ще направи опит за самоубийство. Докато стигнат до къщата на Сандра, те преминават през обзетия от анархия град. Междувременно най-добрият приятел на Патрик – Крейк, се опитва да оползотвори последните часове на живота си, задоволявайки всички свои сексуални фантазии.
05:25
Детектор на лъжата” повторение

Диема 2

06:00
Твърда игра” c Тони Къртис, Киану Рийвс, Даян Лейн Телевизионният актьор и кинорежисьор Брайън Робинс, прославил се с “Отборът”, представя новата си спортна драма. “Твърда вяра” е базиран на автобиографичната книга на Даниъл Койл, в която авторът описва перипетиите си като треньор, а звездата в него е Киану Рийвс. Героят от “Матрицата” е в ролята на Конър О`Нийл, непрокопсаник и непоправим спортен комарджия. Той поисква от свой приятел гаранционен заем, за да плати нарастващите си дългове. Конър ще получи необходимите средства при едно условие: да поеме тренировките на бейзболен отбор за обществено онеправдани младежи по известен чигакски социален проект “Кабрини Грийн”. Комарджията приема неохотно задачата, но постепенно започва да се увлича по новата си авторитетна роля. Особено след като се запознава с атрактивната учителка на своите играчи Елизабет Уилкс (Даян Лейн). От тук насетне историята върви съвсем предсказуемо – треньорът и младоците се научават да се разбират и уважават, стават по-добри човешки същества и, разбира се, печелят важен шампионатен мач.
08:00
Дъщерята на моя съсед” със Сам Ботъмс, Лиза Ейхорн, Марко Родригес Денис Кромуел е привлекателен и културен млад мъж. Той има красива съпруга и малко детенце. Денис е в прекрасни отношения със съседа и неговата дъщеря, тийнейджърката Ейнджъл, който приема като свое собствено дете. Скоро обаче разбира, че е завладян от нейния чар. Романсът между двамата не остава скрит за дълго. Близостта им буди подозрения у всички, включително у съпругата на Денис и у местната полиция. Денис и Ейнджъл са принудени да се изправят срещу всички, за да защитят забранената си любов.
10:30
Време за готвене” кулинарно предаване
12:30
“Ченгета” c Фарес Фарес, Торкел Петерсон, Гьоран Рагнерстам Вторият филм на шведския режисьор Йозеф Фарес ни среща с група полицаи, които искат да спасят работните си места. В малкото шведско градче Хогбодорна животът тече тихо и спокойно, а хората са толкова примерни, че коефициентът на заетост на градските ченгета клони към нула. Липсата на престъпления и пари мотивират властите да вземат решение за затваряне на полицейския участък. Но изобретателните полицаи Якоб /Фарес Фарес, брат на режисьора на филма/ и Ласе /Гьоран Рагнерстам/ решават да докажат, че са нужни на обществото, и сами сътворяват криминални деяния, които да разследват. Всичко започва с опит да убедят градския пияница да стане крадец. Скоро обаче нещата излизат извън контрол и престъпленията стават сериозни. В същото време колегата им Бени /Торкел Петерсон/ заподозира, че в града вилнее организирана банда, и решава да я разкрие на всяка цена. Резултатът от плановете на ченгетата е много смях и забавни ситуации, ескалиращи до зрелищен финал.
15:30
Сбогом, Ленин” c Даниел Брюл, Катрин Зас, Чулпан Каматова Ако си в Берлин през октомври 1989 г., със сигурност не е най-удачния момент да изпаднеш в кома, но точно това се случва с майката на Алекс – активистка за социална свобода в социалистическа Източна Германия. След 8 месеца тя се връща в съзнание. Сърцето й е толкова слабо, че и най-малкият шок може да я убие. А има ли нещо по-шокиращо от падането на Берлинската стена и победата на капитализма в любимата й страна? На Алекс не му остава нищо друго, освен да превърне семейния апартамент в остров на миналото, където майка му да живее с мисълта, че нищо не се е променило. Това, което започва като невинна бяла лъжа, започва да излиза от контрол, когато майката започва да се съвзема, проявява желание да гледа телевизия, а един ден дори става от леглото. Този прекрасен, трогателен и изпълнен с комични моменти филм разказва историята на един любящ син, който е готов да премести планини, да сътвори чудеса, но да вдигне майка си на крака, като съхрани илюзията й, че в края на краищата, Ленин спечели.
18:10
Време за готвене” кулинарно предаване
19:30
ДЕНЯТ” информационна емисия
21:30
ДЕНЯТ” информационна емисия
22:01
Фанфан Лалето” c Венсан Перес, Пенелопе Круз, Мишел Мюлер ХVІІІ век. Поредната война. Вече никой не си спомня, защо воюва, още по-малко крал Луи ХV. Но, за да се води война, са необходими войници, а тяхното набиране става все по-трудно. Фанфан, свободолюбив и влюбчив младеж, се опитва да се измъкне от разлютени сватове и решава да се запише във войската, за да избяга от сватбения обред. Но армията му е подготвила няколко изненади, начело с мистериозното предсказание на красивата врачка Аделин. “Фанфан Лалето” е типичен филм на “плаща и шпагата” по френски маниер: много словесни игри, хумор и умели отговори, колкото искаш екшън, исторически фон, който не захлупва интригата и е повече претекст, отколкото контекст. Сюжетът е прост и умишлено предвидим, но това не накърнява зрителското удоволствие, предизвикано главно от възторжената динамика и каскадите в диалога. След като се изяви в поредицата “Такси”, режисьорът Жерар Кравчик показва все по-добро владеене на екшън-сцените и умело разработване на разказа в рамките на жанра. Придържайки се към успешния модел на първообраза, той превръща римейка в неуловимо съвременен, без да променя нищо от епохата и нравите. Направен по едноименната творба на Кристиян Жак от 1952 г. /с Жерар Филип в главната роля/, филмът “Фанфан Лалето” бе определен да открие извън конкурсната програма фестивалът в Кан през 2003 г. По този начин бе оказана индиректна почит към Негово Величество Зрителя и неговия вкус към доброто филмово забавление. Вдъхновена, жизнерадостена, добре вписваща се в линията на този тип комедии, новата версия на “Фанфан Лалето” се е възползвала от безспорния талант на Жан Космос /“Гърбушкото”/ като съсценарист, който работи върху ръкописа рамо до рамо с Люк Бесон, и е основен виновник за леко комиксовото звучене а ла Астерикс на някои от сцените и диалозите във филма. Не остава друго, освен да прибавим този симпатичен тандем – Венсан Перес като скокливия, прелъстителен Фанфан и Пенелопе Крус, чийто забавен акцент няма как да не направи впечатление дори на нефренскоезичната публика. Двамата са сполучливо дуо, за всеобщо удоволствие на романтично настроената зрителска аудитория.
01:00
Истинската Маккой” c Ким Бейсинджър, Вал Килмър, Терънс Стамп Изпечена обирджийка най-сетне излиза от затвора, готова да започне на чисто. Но всичко много се е променило, а миналото не може да се изтрие просто така. И престъпниците не са я забравили. Искат “последен” обир. Тя трабва да го направи. И да се измъкне жива.
04:05
Слънчеви понеделници” c Хавиер Бардем, Луис Тосар, Хосе Анхел Егидо Един град в Северна Испания страда от собствената си изолация. След затварянето на пристанището, много хора остават без работа. Санта /Хавиер Бардем/ е нахален и самоуверен бунтар, който отказва да признае собствените си грешки. Той е над всеобщите проблеми. Санта е неформален лидер на група мъже, които всяка вечер се събират в западнал бар, за да се оплакват от липсата на работа и всички неудобства, които произлизат от това. Барът е собственост на Рико /Хоакин Клемент/ - бивш техен колега, който сега води различен живот. Една вечер след непохватна свалка с жена Санта се ядосва и чупи стълб на уличното осветление. Естествено, щетите трябва да бъдат заплатени. Натрупват се дългове и брачни проблеми, а насреща се изправя само собствената му незначителност…

Диема Екстра

06:00
Нещата, които можеш да кажеш за нея” c Глен Клоуз, Камерън Диас, Холи Хънтър, Калиста Флокхарт,Кати Бейкър, Валерия Голино Пет жени. Пет различни съдби. Несподелена любов, самота, щастие и отчаяние се редуват в лабиринта на живота… Филмът е изграден върху отделни фрагменти от живота на героите, чиито съдби се преплитат в ежедневието. Всеки мини епизод има и самостоятелно подзаглавие, собствени персонажи и собствен сюжет. Доктор Кийнър се грижи за своята майка инвалид. Тя постепенно разбира, че, покрай грижите за болната, животът просто я е отминал. Ребека е банков мениджър, чийто живот се е превърнал в сделка. Разбрала за “непланираната” си бременност, тя осъзнава, че една жена от улицата знае повече за живота й, отколкото самата тя. Роуз е самотна майка, която не е сигурна, дали трябва да продължи романтичната си връзка с мъжа, настанил се в къщата от другата страна на улицата. Кристина е млада жена, която се бори с нарастващата си депресия. Тя се грижи за своята умираща любовница, болна от рак. Кати е полицай. Тя разследва самоубийството на свой съученик, самотник също като нея.
07:50
Извън сезона” c Денис Хопър, Джина Гершон, Доминик Суейн В малък, занемарен пристанищен град настъпва зимата и Пиер Уолкър се готви да отпътува. Цяло лято той е работил тук в увеселителния парк и е припечелил достатъчно, за да продължи пътешествията си. Но неочаквано среща Кели, която го убеждава да остане. И започват да се случват странни неща. Най-напред, спестяванията на мистериозно изчезват Пиер. След това младежът попада в компанията на крадеца Хари, от когото научава тънкостите на “професията”. Пиер решава да ограби бившия си работодател – собственикът на увеселителния парк, но не знае, че същата нощ наемен убиец ще проникне в дома му, за да го ликвидира.
11:35
“[ДАртанян и тримата мускетари](/predavane/dartanyan-i-trimata-musketari.html)"/ІІ част/ c Винсен Елбаз, Емануел Беар, Хейно Ферш Интригата и отмъщението са лайтмотивът на тази поредна екранизация на великия роман на Александър Дюма "[Тримата мускетари](/predavane/trimata-musketari.html)". От една страна, е демоничното желание на кардинал Ришельо за господство над Франция. Той има зловеща помощница – милейди Уинтър, красива и загадъчна жена със свръхестествени способности. Но дали това ще е достатъчно, за да се противопостави на Дартанян и неговите приятели? Безразсъдни дуели, диви препускания, изпепеляващи конфронтации, страстни ухажвания съпътстват мускетарите в техния път към справедливостта, любовта и честта на кралицата.
14:45
Гориво в кръвта” със Силвестър Сталоун, Естела Уорън, Бърт Рейнолдс Силвестър Сталоун е не само в главната роля, но е и сценарист на “Driven” – скоростен филм проследяващ живота на автомобилните състезатели от вълнението по пистите до романтичните преживявания извън тях. Джо Танто (Сталоун) е бивш състезател, който се завръща към живота на автомобилната писта, когато става наставник на талантлив млад пилот. Той трябва не само да го научи да побеждава, но и да го спаси от упорития му нрав, подтикващ го към безрасъдни постъпки, включително и към преследване на гаджето на най-големия му съперник. Режисиран от Рени Харлин, сътрудничил на Сталоун и в “Катерачът”, този филм ще ви заведе до най-известните автомобилни писти в света и ще ви покаже уникалната гледна точка на един състезател. Палете двигателите!
18:45
“[ДАртанян и тримата мускетари](/predavane/dartanyan-i-trimata-musketari.html)"/ІІ част/ c Винсен Елбаз, Емануел Беар, Хейно Ферш Интригата и отмъщението са лайтмотивът на тази поредна екранизация на великия роман на Александър Дюма "[Тримата мускетари](/predavane/trimata-musketari.html)". От една страна, е демоничното желание на кардинал Ришельо за господство над Франция. Той има зловеща помощница – милейди Уинтър, красива и загадъчна жена със свръхестествени способности. Но дали това ще е достатъчно, за да се противопостави на Дартанян и неговите приятели? Безразсъдни дуели, диви препускания, изпепеляващи конфронтации, страстни ухажвания съпътстват мускетарите в техния път към справедливостта, любовта и честта на кралицата.
22:05
3000 мили до Грейсланд” c Кърт Ръсел, Кевин Костнър, Крисчън Слейтър,Кевин Полак Добре дошли в Лас Вегас, щата Невада – мястото, от което Елвис току що си тръгна с 3.2 милиона долара. Томас Мърфи (Кевин Костнър) не е обикновен интерпретатор на Елвис. Той е не само въоръжен, но и ръководи цяла банда престъпници (Крисчън Слейтър, Дейвид Аркет, Бокийм Удбайн и Хауи Лонг) в един от най-големите обири в историята, извършен по време на Международния Елвис семинар през 2001г. Съдружникът му Майкъл Зейн (Кърт Ръсел) обаче е сериозно разконцентриран от увлечението си по привлекателната Сибил Уейнгроу (Кортни Кокс). Така, Томас преследва голямата цел – парите, Сибил преследва Майкъл, а федералните агенти (Кевин Полак и Томас Хайдън Чърч) са по петите на всички останали. Накрая всеки започва да действа за себе си, парите сменят многократно притежателите си, телата се трупат, а Томас и Майкъл се надпреварват към финала. Този, който оцелее, ще бъде Кралят!
02:05
Както духа вятърът” повторение