Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 09 Февруари 2007 година

bTV

05:10
Трудна любов
06:00
Звездни състезатели
07:00
Тази сутрин
09:30
Бон Апети
10:00
Искрено и Лично
10:55
Треска за злато
11:00
Трудна любов
12:00
bTV Новините
12:30
Шоуто на Слави
13:30
Вдовицата в бяло
14:30
Снежната река
15:25
Треска за злато
15:30
Завръщане в бъдещето
16:00
Търговски център
16:30
Горчиво!
16:55
Треска за злато
17:00
Земя на страстта
18:00
Модна къща
19:00
Часът на новините
20:00
Десетте-най…
20:30
Аламинут
21:00
Комиците
22:00
bTV Новините
22:30
Шоуто на Слави
23:30
Всички обичат Реймънд
00:00
Бандата, Криминална комедия САЩ, 2000г.
01:40
Земя на страстта /п/
02:40
Бон Апети /п/
03:00
Горчиво /п/
03:30
Море от любов
04:20
Искрено и Лично /п./

Диема +

07:00
“Сянката” c Алек Болдуин, Тим Къри, Пенелъп Ан Милър Базиран на известни комикси от 30-те години на миналия век, този филм отново поставя проблема за това, как атомно оръжие, попаднало в недобросъвестни ръце, може да превърне в заложник цялото човечество. Героят на Алек Болдуин се изправя срещу коварния Шиуан Кан, който иска да държи целия свят в подчинение заради ядрената бомба, с която се е сдобил по неведоми пътища. “Сянката” трябва да използва своята способност да става невидим, както и цялата комбинативност на ума си, за да победи злият Кан и да спаси цивилизацията.
09:00
Служител на месеца” c Мат Дилън, Стив Зан, Кристина Апългейт Животът на Дейвид Уолш е идеален – той има красива годеница (Кристина Апългейт), страхотна работа като директор на банка и верен, макар и малко шантав приятел (Стив Зан). Животът на Дейвид Уолш беше идеален… до днес. Неочаквано той е уволнен, а за капак и приятелката му го зарязва. И сякаш това не стига, ами се оказва замесен в банков обир за милиони долари. Как да се справи човек с такъв ден “от ада”?
13:00
По-лесно е една камила…” c Валерия Бруни Тедески, Киара Мастрояни, Мариса Борини С жив и свободен дух, тази комедия разкрива психологическите терзания на млада жена – потомка на едри индустриалци от Торино. Федерика винаги е била богата, много богата… Как да се чувстваш когато вече имаш всичко?! Когато е била малка, в Италия, Федерика се е чувствала различно. Мечтаела е да предизвика Червените бригади да я отвлекат, за да искат откуп от баща й, който сега я напуска завинаги. На смъртното му легло, в болница Некер, конфликтните отношения на Федерика с майка й и по-голямата й сестра се изострят. Отношенията й с Пиер – 40 годишен мъж, от работническо потекло, също са обтегнати. Пиер, чието желание е двамата с Федерика най-сетне да създадат семейство, е подложен на съмнения, породени от срещите й с бившия й любовник. Литературните амбиции на Федерика също остават неосъществени – отказват постановка на нейна пиеса. Но въпреки всичко, тя трескаво търси опора и равновесие, лутайки се между танците и свещеника, изненадан и объркан от честите й изповеди. Докато се опитва да се измъкне от все по-абсурдните си грижи я връхлитат спомени от детството.
16:45
Фанфан Лалето” c Венсан Перес, Пенелопе Круз, Мишел Мюлер ХVІІІ век. Поредната война. Вече никой не си спомня, защо воюва, още по-малко крал Луи ХV. Но, за да се води война, са необходими войници, а тяхното набиране става все по-трудно. Фанфан, свободолюбив и влюбчив младеж, се опитва да се измъкне от разлютени сватове и решава да се запише във войската, за да избяга от сватбения обред. Но армията му е подготвила няколко изненади, начело с мистериозното предсказание на красивата врачка Аделин. “Фанфан Лалето” е типичен филм на “плаща и шпагата” по френски маниер: много словесни игри, хумор и умели отговори, колкото искаш екшън, исторически фон, който не захлупва интригата и е повече претекст, отколкото контекст. Сюжетът е прост и умишлено предвидим, но това не накърнява зрителското удоволствие, предизвикано главно от възторжената динамика и каскадите в диалога. След като се изяви в поредицата “Такси”, режисьорът Жерар Кравчик показва все по-добро владеене на екшън-сцените и умело разработване на разказа в рамките на жанра. Придържайки се към успешния модел на първообраза, той превръща римейка в неуловимо съвременен, без да променя нищо от епохата и нравите. Направен по едноименната творба на Кристиян Жак от 1952 г. /с Жерар Филип в главната роля/, филмът “Фанфан Лалето” бе определен да открие извън конкурсната програма фестивалът в Кан през 2003 г. По този начин бе оказана индиректна почит към Негово Величество Зрителя и неговия вкус към доброто филмово забавление. Вдъхновена, жизнерадостена, добре вписваща се в линията на този тип комедии, новата версия на “Фанфан Лалето” се е възползвала от безспорния талант на Жан Космос /“Гърбушкото”/ като съсценарист, който работи върху ръкописа рамо до рамо с Люк Бесон, и е основен виновник за леко комиксовото звучене а ла Астерикс на някои от сцените и диалозите във филма. Не остава друго, освен да прибавим този симпатичен тандем – Венсан Перес като скокливия, прелъстителен Фанфан и Пенелопе Крус, чийто забавен акцент няма как да не направи впечатление дори на нефренскоезичната публика. Двамата са сполучливо дуо, за всеобщо удоволствие на романтично настроената зрителска аудитория.
20:30
Преди кръга
00:15
“НОКАУТ” - професионален бокс
02:20
Франческа и Нунциата” със София Лорен, Джанкарло Джанини, Раул Бова Франческа, потомка на стар род производители на спагети и собственичка на магазин, се омъжва за принц Джордано Монторси по любов и от този брак се раждат девет деца. Когато едно от момиченцата едва не умира, Франческа дава тържествен обет – ако дъщеря й оживее, тя ще осинови едно сираче. Така красивата 8-годишна Нунциата влиза в живота на семейството. Малката поразително прилича по характер на новата си майка, особено в трудолюбието. Нунциата е единствената, която помага на Франческа в магазина за спагети и единствената, която иска да научи тънкостите на занаята. Минават години и Нунциата вече е млада девойка, когато в дома на Монторси се завръща най-големия им син Федерико, който е студент в Лондон. Двамата се влюбват от пръв поглед и възниква проблем – макар и по книга, те са брат и сестра. Междувременно, бракът на Франческа и Джордано е в криза, а, за капак на всичко, съпругът е занемарил фамилния бизнес и семейството има сериозни финансови затруднения, които могат да ги доведат до фалит. Франческа решава, че единственият изход от ситуацията е Федерико да се ожени за дъщерята на богат търговец. Нунциата няма идея, как да предотврати това…

Диема 2

06:00
Блясъкът на чистия ум” c Джим Кери, Кейт Уинслет, Илайджа Ууд “Блясъкът на чистия ум” е създаден от прочутия писател Чарли Кауфман и режисьора Мишел Гондри. Цяло съзвездие от актьори блестят в този комичен и затрогващ поглед към раздялата, отчаянието и изцелението. Джоел (Джим Кери) е изумен да научи, че от главата на приятелката му Клемънтайн (Кейт Уинслет) е изтрита бурната им връзка. В отчаянието си той се свърза със създателя на процеса д-р Хоуърд Майерцвайк (Том Уилкинсън), за да се подложи на същото лечение. Но когато спомените за Клемънтайн започват да избледняват, Джоел внезапно осъзнава колко много я обича. Сред звездите в тази история са също Кирстен Дънст, Марк Руфало и Илайджа Ууд, които превръщат “Блясъкът на чистия ум” в незабравим филм, който “Daily Miler” определя като “остроумен, оригинален и забележително ексцентричен”.
08:00
“Сардж: Невинност за продан” c Ханес Янике, Ролф Хопе, Нина Франошек, Агниешка Вагнер, Карин Бойд Томас Купър е успял да се издигне до поста районен прокурор, но не забравя, че някога е бил обикновено ченге с прякор Серж. Бърз, издържлив, физически отлично подготвен, той е винаги готов да приложи закона на секундата. Енергията му е неизчерпаема като вулкан, готов да изригне всеки момент. Но, когато е сам със себе си, той се превръща в романтичен човек, обичащ музиката и спокойствието. Задача номер едно на Серж е да открие убиеца на най-близкия си приятел. За да я изпълни, той трябва да може да разчита на прекия си началник. Оказва се, че това е ледената красавица Соня Кронек. Работата ги сближава и скоро двамата стават близки. Предстои им заедно да преследват мафиоти, гангстери, чудовища; да разкриват кокаинови принцове и трафиканти на човешка плът. Градът разчита на тях, за да живее спокойно.
10:30
Време за готвене” - кулинарно предаване
12:30
Вълна на насилие” c Луис Ласер, Пол Смит, Браян Джеймс Наемен убиец успява да ликвидира собственик на компания за охранителна сигнализация. Заловен и осъден на смърт, той разказва своята история от електрическия стол. Филмът “Вълна на насилие” е класически образец на жанра на ексцентричната хорър – комедия с комиксови елементи
16:00
Дете наречено Иисус"/3 еп./ c Матео Белина, Ирене Папас, Кармен Сан Мартин За първи път в телевизионния ефир е показана историята за детството на Иисус Христос, за която дори в Библията има много малко данни. Филмът разказва за драматичните събития в семейството на Йосиф и Богородица, принудени да изоставят дома си във Витлеем, за да избягат от гоненията на Ирод. На фона на зловещата война между римляни и зилоти са показани семейни отношения, изпълнени с любов и взаимно уважение, с майчина нежност и бащина грижа. Въпреки загадъчния си ореол, който загатва за свещена същност, Иисус е типично седемгодишно дете, което прави бели с приятелите си, което не внимава в уроците и задава типични за възрастта си въпроси. Но и не толкова типични.
18:10
Време за готвене” - кулинарно предаване
19:30
ДЕНЯТ” - информационна емисия
21:30
ДЕНЯТ” - информационна емисия
00:00
СЕКС, ИГРИ, Ах!
02:30
Сетивата на любовта” повторение