Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 13 Март 2007 година

Диема +

07:00
Мактуб - Законът на пустинята"/І част/ c Рутгер Хауър, Карол Алт, Омар Шариф Кристина Сандърс, богата и красива американка, от десет години е разделена със съпруга си Молей Бен Заир и сама отглежда дванадесетгодишния им син Роберт. Въпреки раздялата, двамата бивши съпрузи поддържат приятелски отношения и Молей често се среща с момчето си. Но един ден, без очевиден повод, той отвлича Роберт от училище и изчезва с него в Мароко. Кристина е обезпокоена и изплашена заради липсата на мотив за това жестоко действие. Единственото, което й е оставено, е странна бележка, гласяща “Мактъб – това е съдба”. Младата жена и чичо й Уилям, собственик на водеща корпорация на Уолстрийт, молят за съвет стария семеен приятел и юристконсулт на фирмата Ред Мърчинсън. Всички заедно мобилизират връзките си с политици и дипломати, които трябва да открият Роберт. Въпреки това, следа от момчето няма. Тогава отчаяната Кристина се обръща към агента от ЦРУ Том Бъртън, който е специалист по Арабския свят. Той успява да открие, че Роберт се намира при емира на рода Бен Заир. Уважаваният лидер е постановил, че, съгласно древната традиция, неговият внук Роберт ще бъде негов наследник и трябва да изучи задълженията си на принц. Всеки, който би пожелал да му попречи, трябва да понесе последствията. Първоначално Роберт е развълнуван от чудните промени в живота му. Но когато разбира, че повече никога няма да види майка си, той решава да избяга. Мисията на момчето и освободителите му обаче се оказва изключително трудна, тъй като бъдещият принц е охраняван от въоръжени до зъби мъже. Освен всичко това, тайнствен шпионин научава предварително за всички решения на Том Бъртън и докладва на емира. Агентът от ЦРУ разбира, че единственият, който може да им помогне да измъкнат детето живо, е неговият баща.
09:00
Да възкръснеш от пепелта” c Кристин Лахти, Брю Бриджис, Брус Дейвисън Тази сърцераздирателна драма разказва за живота на Жизела Пърл, унгарска еврейка, изпратена в лагера на смъртта Аушвиц през Втората световна война. Там младата лекарка случайно научава, че всички бременни жени ще бъдат изпратени в газовите камери. За да спаси поне част от тях, тя започва да прави аборти. Години по-късно, когато войната вече е история и Жизела кандидатства за американски паспорт, тя трябва да дава обяснения за действията си на щатската лекарска комисия.
13:00
Огнена пустиня” - 2 част c Антъни Делон, Клаудия Кардинале, Франко Неро, Вирна Лизи Хеликоптер се разбива в пустинята Сахара. Екипажът загива. Само едно невръстно дете оцелява по чудо. Емир Тафуд, който няма деца, го отглежда като свое. Когато навършва 25 години, Бен решава да потърси истинските си родители. В Казабланка се запознава с френския готвач Жако, който го взема със себе си в Монте Карло. Двамата намират майката на Бен - Кристин. Тя му казва, че баща му е бил учен, изпратен на тайна мисия в Африка. Кристин иска Бен да остане в Монте Карло и да поеме фирмата й, но Бен иска да живее в Белем с любимата си, Амина. Постепенно Бен разкрива ужасяваща тайна: вторият съпруг на Кристин, Франсоа, е виновен за смъртта на баща му, който открил ценни минерали в Сахара. След ожесточена борба, Бен най-сетне успява да избави страната си от алчността на западняците.
17:00
“Рексона Фен Юнайтед” - 7 еп.
18:30
Вирус в Рая” c Лоренцо Ламас, Мелъди Томас Скот, Ралф Мьолер Остров Барсарато е райско кътче на Карибите, обляно в слънчеви лъчи. Това е перфектно място за зимната ваканция на доктор Линда Флеминг и 18-годишния й син Уилям. Но се случва нещо непредвидено – точно при пристигането им туземецът Попи неочаквано колабира пред техния джип. Вирусоложката Линда забелязва, че той има остър задух, но преди да успее да му помогне, Попи е отвлечен от водача на местна религиозна секта. Линда сигнализира за случая в Центъра за контрол на болестите в Атланта. За съжаление, се оказва, че странният вирус е заразил Уилям. Само от майка му зависи бързо да открие начин да го излекува. Тя трябва да установи, има ли на острова човек, преболедувал странния синдром и да го помоли да даде от кръвта си, за да се извлекат антитела.
20:30
“Обзор на кръга във Франция”
23:30
“Американски тюлени 2 - Първична сила” c Майкъл Уърт, Маршъл Тийг, Деймиън Чапа Американският учен Маделин Донър, който работи в Аляска по строго секретен проект за ядрени експерименти, е отвлечен и задържан в рафинерия за природен газ в Русия. Точно тогава става теч на газ в околността и това не позволява да се използват оръжия при спасителната операция. Единственият, който може да се справи със ситуацията, е инструкторът на група тюлени от американските специални части лейтенант Кейси Локууд. Той бързо събира екип от професионалисти – специалистът по бойни изкуства Бароус, експертът по арбалети Литъл Джон, майсторът по фехтовка Омар и любителят на експериментални оръжия Тех. Заедно тюлените ще се изправят срещу терористи, предвождани от бивш полковник от американската армия. Те трябва да спасят не само д-р Донър, но и родината, срещу която се подготвя ядрена атака.
03:00
Зъболекарят” c Корбин Бенсън, Линда Хофман Доктор Алън Фейстън е богат и преуспяващ зъболекар от Бевърли Хилс. В действителност е нещо повече – ценител на хубава музика, собственик на голяма къща и горд съпруг на красива жена. На фона на този безоблачен живот, се устаовява, че е душевно болен. Д-р Фейстън обича съвършенството и очаква това от всички. Но за нещастие, никой не може да отговори на неговите изисквания. Този неприемлив факт дразни “добрият” доктор и го подтиква към убийства.