Архив телевизионни програми

Програма на телевизиите за 14 Март 2007 година

Диема +

07:00
Мактуб - Законът на пустинята"/ІІ част/ c Рутгер Хауър, Карол Алт, Омар Шариф Кристина Сандърс, богата и красива американка, от десет години е разделена със съпруга си Молей Бен Заир и сама отглежда дванадесетгодишния им син Роберт. Въпреки раздялата, двамата бивши съпрузи поддържат приятелски отношения и Молей често се среща с момчето си. Но един ден, без очевиден повод, той отвлича Роберт от училище и изчезва с него в Мароко. Кристина е обезпокоена и изплашена заради липсата на мотив за това жестоко действие. Единственото, което й е оставено, е странна бележка, гласяща “Мактъб – това е съдба”. Младата жена и чичо й Уилям, собственик на водеща корпорация на Уолстрийт, молят за съвет стария семеен приятел и юристконсулт на фирмата Ред Мърчинсън. Всички заедно мобилизират връзките си с политици и дипломати, които трябва да открият Роберт. Въпреки това, следа от момчето няма. Тогава отчаяната Кристина се обръща към агента от ЦРУ Том Бъртън, който е специалист по Арабския свят. Той успява да открие, че Роберт се намира при емира на рода Бен Заир. Уважаваният лидер е постановил, че, съгласно древната традиция, неговият внук Роберт ще бъде негов наследник и трябва да изучи задълженията си на принц. Всеки, който би пожелал да му попречи, трябва да понесе последствията. Първоначално Роберт е развълнуван от чудните промени в живота му. Но когато разбира, че повече никога няма да види майка си, той решава да избяга. Мисията на момчето и освободителите му обаче се оказва изключително трудна, тъй като бъдещият принц е охраняван от въоръжени до зъби мъже. Освен всичко това, тайнствен шпионин научава предварително за всички решения на Том Бъртън и докладва на емира. Агентът от ЦРУ разбира, че единственият, който може да им помогне да измъкнат детето живо, е неговият баща.
09:00
Градът на страха” c Гари Даниелс, Каръл Кембъл, Ричард Кларкин Стийв Робъртс е журналист от Сиатъл, който заминава за Куба на погребението на добърия си приятел д-р Чарли Венко. Смъртта на Чарли изглежда съмнителна. Стийв решава да разследва случая и това го поставя в средата на конфликт между местната и руската мафия. Оказва се, че Чарли е направил революционно откритие – наркотик със силно пристрастяващо действие, а всеки, който знае за това, е в смъртна опасност… Стийв трябва да действа много бързо, за да успее да се измъкне от преследвачите си и да спре продажбата на наркотика, а мисията му е направена по-приятна чрез помощта на красивата асистентка на Чарли Алекса. По време на заснемането на този американски екшън режисьорът избра за декор на някои сцени софийския зоопарк и Централните софийски гробища. Ръководството на зоологическата градина тогава осигури няколко празни клетки, в които да бъдат заснети кадрите от кървавите батални сцени. Нито едно животно обаче не взе участие във филма, тъй като точно тогава четириногите бяха в размножителен период и не трябваше да бъдат обезпокоявани.
11:00
ПОВТОРЕНИЕ - “Мач от Испанската Примера дивисион” Осасуна – Валенсия
15:00
Островът на чудовищата” c Кармен Електра, Ник Картър, Адам Уест MTV прави купон на борда на кораб в чест на победителя от училищно състезание. Джош, чието гадже наскоро го е зарязало, е победителят в конкурса, но никак не е в настроение за купони. Обаче всичко се преобръща на 180 градуса, когато гигантско създание изскача изневиделица и отвлича водещата /Кармен Електра/ на близък остров. Джош, заедно с група приятели, отиват на острова, за да спасят звездата, и попадат на група чудовища – мутанти. В шеметна надпревара с времето те трябва да открият MTV-звездата, преди островът да потъне.
17:00
“Рексона Фен Юнайтед” - 8 еп.
18:30
Закрилникът” c Долф Лундгрен, Джери Спрингър Войната срещу тероризма бушува с пълна сила, а светът трепери пред Мохамед Джамар. Парадоксалното е, че смъртта на терориста не е изгодна на никого, тъй като тя би го превърнала в мъченик на Аллах. Най-добрият вариант е той да остане невидим. С тази трудна задача се е заела Роберта Джоунс. Тя заминава фиктивно на конференция за тероризма в Румъния. Всъщност, задачата й е да се срещне с Джамар и да му плати, за да изчезне. За сигурността на Джоунс се грижи група от шестима перфектни командоси, начело с Ланс Рокфорд /Долф Лундгрен/. Неочаквано мисията поставя на карта най-съкровените убеждения на Ланс…
21:00
Мениджър Диема
23:30
Американски тюлени 3: Живи или мъртви” c Тайлър Кристофър, Бентли Мичъм, Джон Саймън Плячката: най-опасният терорист на света. Примамката: невероятно мощно ядрено оръжие Ловците: най-елитните бойци на Америка – американските тюлени Eлитните части имат задача да заловят известния терорист Каспър. Но когато той открадва мощна руска бомба, за да изпълни отмъстителна мисия, приоритетите им се променят. Те трябва на всяка цена да открият оръжието и да попречат да бъде използвано в САЩ. А ако междувременно успеят да обезвредят и Каспър, мисията им ще се счита за повече от успешна.
02:50
“Страдивари” c Антъни Куин, Стефания Сандрели, Валери Каприски Съвременници разказват, че знаменитият майстор на цигулки избирал дървото за инструмента според това, през коя лунна фаза е отсечено. Че пазел току-що изработените цигулки дълго време в спалнята си, далеч от чужди очи. Че е направил своя шедьовър в залеза на живота си, когато вроденият му гений вече е смекчен от годините, преживяното и опита. Подобно на много други велики артисти, животът на Антонио Страдивари е обвит в мистерия. Никой не може да твърди със сигурност, къде е неговото родно място, или пък рождена дата. Единственото, в което можем да сме сигурни, е, че той е най-добрият, че има нещо вълшебно в неговото докосване до дървото, което дава душа на инструмента и му вдъхва живот. Той е най-добрият, въпреки че съдбата никога не му дава шанс да се увери в това.